Ett bra boende i Ystad

Ystad ligger på Skånes sydkust vid Ystadbukten mellan Abbekås och Kåseberga. Stadens huvudnäringar är hamnverksamheten och turism, vad gäller turismen och utbudet av hotell, vandrarhem Ystad så finns det mycket att välja mellan.. Ett betydelsefullt företag i Ystad är Polykemi som tillverkar plastråvaror.

Efter att ha varit en av filmens pionjärstäder i Sverige vid förra sekelskiftet, har Ystad nu återtagit sin plats som filmstad. 2004 etablerades Ystad Studios på delar av det nedlagda regementets områden. Satsningen innebär att ett av landets tre filmcentra nu finns i staden. Här finns också Biografteatern Scala, Sveriges äldsta biograf, restaurerad till originalskick, med modern teknik.

1280 omnämns domus ystaensis på latin. 1285 skrivs namnet Ystath. Troligen kommer y från ett gammalt ord för trädslaget idegran, ”ýR. Under dansk tid före 1658 användes formen Ysted.

1 tanke kring ”Ett bra boende i Ystad

  1. David

    Trevlig läsning. Ett annat trevligt ställe som folk borde besöka är Degeberga Stugby. Mysiga stugor och vandrarhem i Skåne på gränsen till det underbara Österlen. En mysig stugby i Skåne. Ifall du letar efter en stugby i skåne eller i närheten utav Österlen.
    thanks

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.